Νέος δείκτης αποκλειστικά για τα Capesizes

Νέος δείκτης αποκλειστικά για τα Capesizes

226
Νέος δείκτης αποκλειστικά για τα Capesizes

H S&P Global Platts εγκαινιάζει έναν νέο δείκτη με την ονομασία «CapeT4 Index» για τα κέρδη των Capesizes. Ουσιαστικά, ο νέος δείκτης, ο οποίος ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου, θα αποτελεί συνάρτηση της ζήτησης ανά τονομίλι για τέσσερις κύριες διαδρομές των Capesizes και του TCE για τα πλοία αυτά.

Μέχρι στιγμής για την αγορά των Capesizes δεν υπήρχε ένας μέσος σταθμικός δείκτης του TCE και το κενό αυτό έρχεται να γεφυρώσει η S&P Global Platts. Με την εισαγωγή του δείκτη CapeT4, θα καταγράφεται η κίνηση εμπορευμάτων που κατά κύριο λόγο μεταφέρονται μέσω Capesizes, όπως άνθρακας και σιδηρομετάλλευμα, και θα αποτυπώνεται επακριβώς η δραστηριότητα του θαλάσσιου εμπορίου στη spot αγορά.

Όπως ανέφερε ο Peter Norfolk, επικεφαλής αναλυτής της S&P Global Platts, τα αναλυτικά εργαλεία και η μακροχρόνια εμπειρία της εταιρείας θα της επιτρέψουν να δημιουργήσει έναν δείκτη ο οποίος θα αντανακλά με βέλτιστο τρόπο τις δυνάμεις της προσφοράς και της ζήτησης στη ναυτιλία.

Nα σημειωθεί ότι ο CapeT4 θα λαμβάνει υπόψη δεδομένα για τη μεταφορά ξηρών φορτίων τόσο υπερατλαντικά όσο και στις διαδρομές Β. Κίνα-Αυστραλία, Β. Κίνα-Ν. Αφρική, Β. Κίνα-Ατλαντικός.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.