Cargill: Νέα οικονομικά δεδομένα εν μέσω εμπορικών διενέξεων

Cargill: Νέα οικονομικά δεδομένα εν μέσω εμπορικών διενέξεων

218
Cargill: Νέα οικονομικά δεδομένα εν μέσω εμπορικών διενέξεων

Οι κλιμακούμενες εμπορικές εντάσεις ΗΠΑ-Κίνας φαίνεται πως συνεχίζουν να επιδρούν αρνητικά στην κερδοφορία της Cargill, ενός από τους κορυφαίους commodity traders του κόσμου, καθώς οι ροές σόγιας μεταξύ των δύο χωρών μειώθηκαν αισθητά, σκορπώντας προβληματισμό στους Αμερικανούς καλλιεργητές.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη του αμερικανικού κολοσσού παρουσίασαν ετήσια μείωση 10%, στα $915 εκατ., για το πρώτο τρίμηνο του έτους χρήσης 2020. Από την άλλη, η Cargill κατέγραψε αύξηση των προσαρμοσμένων κερδών της κατά 3%, στα $908 εκατ., λόγω αυξημένης ζήτησης για βοδινό και αυγά στη Βόρεια Αμερική, τα οποία εμπορεύεται εν πολλοίς η εταιρεία, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Επιπροσθέτως, η αυξημένη ζήτηση για πουλερικά στην Κίνα, στην Ταϊλάνδη και στο Ηνωμένο Βασίλειο έδωσαν μια επιπλέον ώθηση στα προσαρμοσμένα κέρδη της Cargill.

H Cargill αποτέλεσε τον πρώτο commodity trader που ανακοίνωσε τα οικονομικά του αποτελέσματα, ενώ τον επόμενο μήνα αναμένονται εκείνα των Archer Daniels Midland Co. και Bunge Ltd.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.