Εγκρίθηκε από την ΕΣΑΛ το master plan της ΟΛΠ Α.Ε

Εγκρίθηκε από την ΕΣΑΛ το master plan της ΟΛΠ Α.Ε

58
Εγκρίθηκε από την ΕΣΑΛ το master plan της ΟΛΠ Α.Ε

Συνεδρίασε σήμερα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ), υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, με σκοπό την εξέταση του master plan της ΟΛΠ Α.Ε.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν εκπρόσωποι τοπικών φορέων και οργανισμών παρουσία των οποίων παρουσιάσθηκε και αναλύθηκε από την ΟΛΠ Α.Ε., το επενδυτικό σχέδιο της, για την ανάπτυξη του λιμένα Πειραιά, ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ.

Η ΕΣΑΛ εξέτασε διεξοδικά το σχέδιο που πρότεινε η ΟΛΠ Α.Ε. και αποφάσισε την έγκριση του συνόλου του έργων του master plan, πλην δύο νέων έργων που προτάθηκαν τον Αύγουστο του 2019, και αφορούν στην επέκταση των container και car terminal’s.

Για τα δύο αυτά νέα έργα η ΕΣΑΛ, κατόπιν αιτήματος των τοπικών φορέων, αποφάσισε να δοθεί χρόνος για την διατύπωση απόψεων και να επανέλθει εντός δεκαημέρου για την λήψη οριστικής απόφασης επί αυτών.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.