Dynagas: Μείωση των κεφαλαιακών υποχρεώσεων μέσω αναχρηματοδότησης

Dynagas: Μείωση των κεφαλαιακών υποχρεώσεων μέσω αναχρηματοδότησης

295
Dynagas: Μείωση των κεφαλαιακών υποχρεώσεων μέσω αναχρηματοδότησης

Η Dynagas LNG Partners ανακοίνωσε την αναχρηματοδότηση δανειακών υποχρεώσεων ποσού $675 εκατ., οι οποίες εξασφαλίζονται από ναυτικές υποθήκες 6 πλοίων LNG της εταιρείας.

Η συμφωνία προβλέπει την αναχρηματοδότηση, μαζί με ρευστά διαθέσιμα, υφιστάμενων δανείων $470 εκατ. που καλύπτονται από καλυμμένες ομολογίες Senior Secured Term Loan B καθώς επίσης και ομολόγων ποσού $250 εκατ. που λήγουν στις 30 Οκτωβρίου 2019.

Η αποπληρωμή θα γίνει σε 5 έτη μέσω 20 τριμηνιαίων δόσεων, μαζί με δόση balloon, με επιτόκιο Libor πλέον περιθωρίων 300 μονάδων βάσης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dynagas Tony Lauritzen δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ευτυχείς με την αυτή την μετασχηματιστική αναχρηματόδοτηση, καθώς επιτυγχάνουμε μειωμένα δανειακά κόστη και μια απλοποιημένη δανειακή δομή με βιώσιμο χαρακτήρα που στοχεύει στην απομόχλευση μέσω μίας σημαντικής απόσβεσης χρέους. Η εταιρεία έχει συμφωνίες για μακροχρόνιες χρονοναυλώσεις με διεθνείς εταιρείες ενέργειας που δημιουργούν ικανοποιητικές χρηματοροές ώστε να καλύπτουν τις δανειακές ανάγκες εγκαίρως».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.