Ψηφιακό το μέλλον των commodity traders

Ψηφιακό το μέλλον των commodity traders

182
Ψηφιακό το μέλλον των commodity traders

Η Glencore Agriculture Limited αναμένεται σύντομα να συμμετάσχει σε ένα φιλόδοξο project, το οποίο ξεκίνησε πέρυσι από άλλους σημαντικούς commodity traders και σκοπό έχει την αύξηση της αποδοτικότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών τους μέσω της χρήσης νέων τεχνολογιών.

Το σημαντικό αυτό εγχείρημα εγκαινιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο από τις κορυφαίες εταιρείες εμπορίας σιτηρών Archer Daniels Midland, Bunge, Cargill και Louis Dreyfus, οι οποίες συνιστούν το ABCD μπλοκ (από τα αρχικά τους)

Υπενθυμίζεται ότι στο project συμμετέχει επίσης ο κινεζικός κολοσσός COFCO International, ο οποίος εντάχθηκε στην εν λόγω πρωτοβουλία λίγο αργότερα της δημιουργίας της.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, η Glencore Agriculture και οι εταίροι της σημειώνουν ότι, μετά τη μελέτη για περαιτέρω χρήση του blockchain και της τεχνητής νοημοσύνης στις υπηρεσίες τους, επόμενο βήμα είναι η επιλογή εταιρειών υψηλής τεχνολογίας για την ανάπτυξη ενός πιλοτικού προγράμματος αποστολών χύδην σόγιας από τη Βραζιλία στην Κίνα.

Με αυτή την ευκαιρία, οι συμμετέχοντες στο project υπογραμμίζουν την ανάγκη μείωσης των χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών κατά την εμπορία αγροτικών εμπορευμάτων, αλλά και τα πολλαπλά οφέλη μιας τέτοιας ψηφιακής μετάβασης.

Φωτό: Mohammed Hijaz/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.