Άνθρακας: Χάνει τη μάχη στις ΗΠΑ

Άνθρακας: Χάνει τη μάχη στις ΗΠΑ

134
Άνθρακας: Χάνει τη μάχη στις ΗΠΑ

Τη διακοπή της λειτουργίας ενός ακόμα σταθμού ηλεκτροπαραγωγής άνθρακα στο Μπάρτονβιλ του Ιλινόι έως το 2022 ανακοίνωσε τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου θυγατρική της Vistra Energy.

Ο λόγος για το E.D. Edwards, που μετρά εξήντα χρόνια ζωής. H εξέλιξη αυτή αποτελεί απόρροια του διακανονισμού μεταξύ της εταιρείας, της περιβαλλοντικής οργάνωσης Sierra Club, του Natural Resources Defense Council και της Respiratory Health Association.

Oι προαναφερθείσες οργανώσεις είχαν ασκήσει αγωγή στη Vistra Energy, προκειμένου αυτή να συμμορφωθεί με τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς για τις αέριες εκπομπές ρύπων λόγω της χρήσης του άνθρακα. Μάλιστα, η ειλημμένη απόφαση της εταιρείας έφερε χαμόγελα αισιοδοξίας στο Sierra Club, το οποίο σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι με την απόφαση αυτή θα βελτιωθεί η ποιότητα του αέρα για τις οικογένειες στο κεντρικό Ιλινόι.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η Vistra Energy έχει ανακοινώσει τη διακοπή της λειτουργίας τεσσάρων ακόμα σταθμών ηλεκτροπαραγωγής άνθρακα στο Ιλινόι τους τελευταίους δύο μήνες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.