Ryanair: Κανένα φως στον ορίζοντα για τα Boeing Max

Ryanair: Κανένα φως στον ορίζοντα για τα Boeing Max

362
Ryanair: Κανένα φως στον ορίζοντα για τα Boeing Max

Η επανέναρξη παραδόσεων αεροσκαφών 737 Max από πλευράς Boeing, τα οποία παραμένουν καθηλωμένα μετά τα πρόσφατα δυστυχήματα σε Αιθιοπία και Ινδονησία, φαίνεται πως θα καθυστερήσει, εκτιμά ο Michael O’Leary, CEO της Ryanair.

Όπως ο ίδιος τόνισε στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης των μετόχων, η Ryanair έχει ουσιαστικά «παγώσει» τις πληρωμές προς την Boeing, ενώ έχει ήδη αρχίσει συζητήσεις με τον αμερικανικό κολοσσό για την ανάκτηση των εξόδων ελέω των καθυστερήσεων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, o επικεφαλής της Ryanair χαρακτήρισε τις καθυστερήσεις παραδόσεων αεροσκαφών της Boeing ως τη «μεγαλύτερη λειτουργική πρόκληση» για τον ιρλανδικό αερομεταφορέα, εκτιμώντας παράλληλα ότι η συνέχιση παραδόσεων των εν λόγω αεροσκαφών θα ξεκινήσει τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2020.

Ανοιχτό άφησε, τέλος, και το ενδεχόμενο απολύσεων σε περίπτωση που συνεχιστούν οι καθυστερήσεις παραδόσεων αεροσκαφών 737 Max, καθώς αυτή τη στιγμή «υπάρχει ένα πλεόνασμα 500 πιλότων», όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. O’Leary.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.