Ινδία: Δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγός χώρα άνθρακα στον κόσμο;

Ινδία: Δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγός χώρα άνθρακα στον κόσμο;

100
Ινδία: Δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγός χώρα άνθρακα στον κόσμο;

H παραγωγή άνθρακα αυξάνεται τάχιστα στην Ινδία και, εάν συνεχιστεί αυτή η τάση, είναι πιθανό η ασιατική χώρα να καταλάβει τη δεύτερη θέση στην κατάταξη των κορυφαίων παραγωγών χωρών άνθρακα στον κόσμο και να ξεπεράσει τις ΗΠΑ.

Τα παραπάνω ανέφερε, στο πλαίσιο του συνεδρίου «mJunction Indian Coal Markets» στην Καλκούτα, o Niladri Bhattacharjee της KPMG στην Ινδία. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι η Ινδία εκτιμάται ότι θα παραγάγει 815 εκατ. μετρικούς τόνους άνθρακα το οικονομικό έτος 2019-2020 έναντι 730 εκατ. μετρικών τόνων το 2018-2019.

Από την άλλη, η αμερικανική παραγωγή άνθρακα υπολογίζεται από την αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας (EIA) ότι θα κινηθεί στους 611 εκατ. μετρικούς τόνους το 2019, έναντι 755 εκατ. μετρικών τόνων το 2018.

Σύμφωνα με το S&P Platts, η ινδική κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο η παραγωγή άνθρακα της χώρας να αγγίξει το 1 δις τόνους την περίοδο 2024-2025, με την κρατική Coal India να υπολογίζεται ότι θα παραγάγει 880 εκατ. μετρικούς τόνους.

Παρά τις διεθνείς φωνές για περιορισμό της χρήσης άνθρακα, το εν λόγω καύσιμο συμμετέχει στην ηλεκτροπαραγωγή της ασιατικής χώρας κατά 55%. Οι εισαγωγές άνθρακα της Ινδίας άγγιξαν τους 173 εκατ. τόνους το 2018 και αναμένεται να ανέλθουν σε 193 εκατ. τόνους το 2019, όπως αναφέρει το S&P Global Platts Analytics.

Τέλος, να σημειωθεί ότι σημαντικοί προμηθευτές άνθρακα για την Ινδία αποτελούν τόσο η Ινδονησία όσο και η Ν. Αφρική.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.