Containerships: Ο στόλος σπάει το φράγμα των 23 εκατ. TEUs

Containerships: Ο στόλος σπάει το φράγμα των 23 εκατ. TEUs

121
Containerships: Ο στόλος σπάει το φράγμα των 23 εκατ. TEUs

Ο παγκόσμιος στόλος containerships υπερβαίνει πλέον σε χωρητικότητα τα 23 εκατ. TEUs, καθώς παραδίδονται ολοένα και περισσότερα ultra-large νεότευκτα τέτοια πλοία.

Σύμφωνα με την Alphaliner, η συγκεκριμένη εξέλιξη-ορόσημο αποτελεί απόρροια των τελευταίων προσθηκών mega-containerships στον στόλο της ΜSC. Σημειωτέον ότι δεκατέσσερις μήνες πριν, και συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2018, ο στόλος των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ξεπερνούσε σε χωρητικότητα τα 22 εκατ. TEUs, ενώ το νέο ρεκόρ αποτελεί και απόρροια των χαμηλών διαλύσεων.

Συγκεκριμένα, εντός του 2019 στον παγκόσμιο στόλο των containerships έχουν προστεθεί 826.000 ΤΕUs, ενώ μόλις 165.000 έχουν σταλεί προς ανακύκλωση, σύμφωνα με στοιχεία της Alphaliner.

Στο πλαίσιο αυτό, οι αναλυτές της Alphaliner αναθεώρησαν προς τα κάτω τις εκτιμήσεις τους για τις διαλύσεις containerships το 2019, από τα 350.000 στα 250.000 ΤΕUs.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.