Μαλαισία και Ινδονησία αντιμετωπίζουν τη δίνη των πυρκαγιών

Μαλαισία και Ινδονησία αντιμετωπίζουν τη δίνη των πυρκαγιών

87
Μαλαισία και Ινδονησία αντιμετωπίζουν τη δίνη των πυρκαγιών

Σοβαρότατα προβλήματα με τη ρύπανση του αέρα αντιμετωπίζει τις τελευταίες εβδομάδες η Νοτιοανατολική Ασία, με τις Κουάλα Λουμπούρ, Τζακάρτα και Σιγκαπούρη να συγκαταλέγονται στις πόλεις με τη χειρότερη ποιότητα αέρα, σύμφωνα με τον δείκτη IQAir της AirVisual.

Αιτία του σοβαρότατου αυτού προβλήματος αποτελούν οι παράνομες πυρκαγιές που καίνε τα δάση της Ινδονησίας, δημιουργώντας αποπνικτική αίσθηση, λόγω της στάχτης και του καπνού.

Ένα παχύ στρώμα καπνού έχει καλύψει τεράστιες εκτάσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες, δημιουργώντας προβλήματα στις αεροπορικές μετακινήσεις, ενώ χιλιάδες άνθρωποι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα. Πολλά σχολεία έκλεισαν, καθώς ένας στους επτά μαθητές αντιμετώπισε προβλήματα υγείας. Δεκάδες πτήσεις από τα αεροδρόμια Samarinda, Sampit και Berau της Ινδονησίας ακυρώθηκαν, ενώ προβλήματα λόγω καθυστερήσεων και ακυρώσεων δημιουργήθηκαν και στο Penang, το τρίτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Μαλαισίας, εξαιτίας της ελλιπούς ορατότητας.

Οι αρχές της Ινδονησίας λαμβάνουν δραστικά μέτρα, ώστε να μην επαναληφθεί το σκηνικό του 2015, όταν εκτάσεις 2,6 εκατ. εκταρίων έγιναν στάχτη, προκαλώντας ζημιές που ξεπέρασαν τα 15,7 δις δολάρια. Οι υπουργοί Περιβάλλοντος Μαλαισίας και Ινδονησίας αντάλλαξαν κατηγορίες εκατέρωθεν για τη δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, παρά ταύτα ο Μαλαισιανός αξιωματούχος, ομού με τον ομόλογό του της Σιγκαπούρης, δήλωσαν την πρόθεση των χωρών τους να συνδράμουν την Ινδονησία εφόσον χρειαστεί.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.