Eni και Total ξεκινούν έξι γεωτρήσεις στην Κύπρο

    132
    Eni και Total ξεκινούν έξι γεωτρήσεις στην Κύπρο

    «Έπεσαν» οι υπογραφές στην Κύπρο για την αδειοδότηση του τεμαχίου 7 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας στην κοινοπραξία των εταιρειών Total και Eni και την εκχώρηση στην Total μέρους των δικαιωμάτων που κατέχει η Eni στα τεμάχια 2, 3, 8 και 9.

    Τα Συμβόλαια Έρευνας και Αναλογικού Καταμερισμού Παραγωγής υπεγράφησαν εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον Κύπριο υπουργό Ενέργειας, Γεώργιο Λακκοτρύπη, με εκπροσώπους των αδειούχων κοινοπραξιών, παρουσία του Κύπριου υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, και των πρέσβεων της Γαλλίας και της Ιταλίας στην Κύπρο.

    Σύμφωνα με δηλώσεις του Κύπριου υπουργού στον «Φιλελεύθερο της Κύπρου», πρόθεση της κυπριακής ηγεσίας είναι να γίνουν έως και έξι γεωτρήσεις στα τεμάχια για τα οποία αδειοδοτήθηκαν η Eni και η Total, ενώ αναμένεται ότι θα γίνουν συνολικά μέχρι εννέα γεωτρήσεις μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

    Ως πολύ σημαντική εξέλιξη για το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας χαρακτήρισε ο υπουργός Ενέργειας, Γεώργιος Λακκοτρύπης, την υπογραφή χθες στη Λευκωσία των Συμβολαίων Έρευνας και Αναλογικού Καταμερισμού Παραγωγής.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.