Οι… αγωνίες των Γερμανών εφοπλιστών

Οι… αγωνίες των Γερμανών εφοπλιστών

180
Οι… αγωνίες των Γερμανών εφοπλιστών

Ανακοίνωση για την άμεση βελτίωση του δικτύου κάλυψης κινητής τηλεφωνίας στις γερμανικές ακτές εξέδωσε πρόσφατα η Ένωση Γερμανών Πλοιοκτητών, Verband Deutscher Reeder (VDR).

Οι ευρυζωνικές υποδομές, απαραίτητες για την ψηφιοποίηση της καθημερινότητας στις περιοχές αυτές, δεν έχουν αναπτυχθεί επαρκώς, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι στη 200 μιλίων Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Γερμανίας η λήψη σήματος για τα κινητά τηλέφωνα είναι ανύπαρκτη και η επικοινωνία πραγματοποιείται είτε μέσω ραδιοφώνου είτε μέσω δορυφορικού τηλεφώνου.

Όπως σημειώνει ο Ralf Nagel, CEO της VDR, η Βόρεια και η Βαλτική Θάλασσα αποτελούν νεκρές ζώνες σε ό,τι αφορά το τηλεφωνικό σήμα, συμπληρώνοντας ότι οι ναυτικοί που απασχολούνται σε πλοία στην ευρύτερη περιοχή του Καναλιού του Κιέλου θα είναι πανευτυχείς να απολαμβάνουν βελτιωμένες τηλεπικοινωνίες.

Μάλιστα, η ευρυζωνικότητα στη ναυτιλιακή βιομηχανία αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης του συνεδρίου που συνδιοργανώθηκε πρόσφατα από το Maritime Cluster Northern Germany (Maritimes Cluster Norddeutschland e. V. – MCN) και τη VDR.

Και τα δύο μέρη συμφώνησαν ότι το θέμα έχει θιγεί και στο παρελθόν και κατέληξαν στο ότι είναι η κατάλληλη στιγμή προκειμένου να αντιμετωπιστεί με συντονισμένη δράση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.