Κίνα: Δυνατές εμπορευματικές ροές, παρά την κρίση

Κίνα: Δυνατές εμπορευματικές ροές, παρά την κρίση

45
Κίνα: Δυνατές εμπορευματικές ροές, παρά την κρίση

O δείκτης China Containerized Freight Index (CCFI) για τις κινεζικές εξαγωγές σε εμπορευματοκιβώτια παρουσίασε σημάδια ανάκαμψης τον περασμένο Αύγουστο κυρίως λόγω των ευνοϊκών συνθηκών προσφοράς και ζήτησης.

Ειδικότερα, ο δείκτης αυξήθηκε κατά 1,2% κατά μέσο όρο τον περασμένο μήνα, αγγίζοντας τις 826,6 μονάδες. Συνολικά, τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους, ο δείκτης κατά μέσο όρο άγγιξε τις 826,42 μονάδες έναντι 817,8 μονάδων το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Σε ό,τι αφορά τον αντίστοιχο δείκτη για τα χύδην ξηρά φορτία, αυτός παρουσίασε μηνιαία αύξηση 6,5% τον Αύγουστο, στις 1.040 μονάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Shanghai Shipping Exchange (SSE). Μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου, ο δείκτης κατά μέσο όρο κινήθηκε στις 1.024,04 μονάδες.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το γεγονός ότι η αξία των αμερικανικών εξαγωγών προς τον ασιατικό γίγαντα το 2018 μειώθηκε κατά 7%, στα $118 δις, όπως προκύπτει από πρόσφατη έκθεση του US-China Business Council (USCBC). Όπως σημείωσε, τέλος, ο πρόεδρος του USCBC, Craig Allen, τα στοιχεία για το 2019 είναι περισσότερο απογοητευτικά, κυρίως λόγω του νέου κύκλου δασμών μεταξύ των δύο χωρών.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.