d’Amico: Ζημίες εν μέσω αισιοδοξίας για τα tankers

d’Amico: Ζημίες εν μέσω αισιοδοξίας για τα tankers

113
d’Amico: Ζημίες εν μέσω αισιοδοξίας για τα tankers

Αύξηση των οικονομικών ζημιών της d’Amico International Shipping (DIS) σημειώθηκε κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2019, όπως προκύπτει από τη σχετική ανακοίνωση της ιταλικών συμφερόντων εταιρείας.

Ειδικότερα, η d’Amico κατέγραψε ζημίες ύψους $18,8 εκατ. για το τρίμηνο το οποίο ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου, όταν το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι οι ζημίες της ανέρχονταν σε $16,6 εκατ.

Συνολικά, για το πρώτο εξάμηνο του έτους, οι οικονομικές απώλειες της εταιρείας ανήλθαν στα $24,3 εκατ. έναντι $20,2 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2018. Σε ό,τι αφορά τα κέρδη EBITDA, αυτά παρουσίασαν σημαντική αύξηση, καθώς κατά τους πρώτους έξι μήνες του έτους ανήλθαν στα $47,9 εκατ. έναντι ΕΒΙΤDA $10,1 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Mε αφορμή τον οικονομικό απολογισμό της d’Amico International Shipping, ο Paolo d’Amico, πρόεδρος και CEO της εταιρείας, ανέφερε ότι η spot αγορά υπέφερε το εν λόγω διάστημα από μια μακρά περίοδο συντήρησης και προετοιμασίας των διυλιστηρίων ενόψει 2020. Ωστόσο, ο πρόεδρος της INTERTANKO σημείωσε ότι, παρά την κακή εικόνα της ναυλαγοράς, οι αξίες των δεξαμενόπλοιων σημείωσαν σημαντική άνοδο τη συγκεκριμένη περίοδο.

Αναφορικά με τις προοπτικές της αγοράς, ο ίδιος τόνισε ότι υπάρχει ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης στην αγορά των product tankers, δημιουργώντας ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τον εν λόγω τύπο πλοίου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον σημαίνοντα ρόλο των κανονισμών του ΙΜΟ στην άνοδο της ναυλαγοράς.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.