Κράτηση πλοίου από το Ιράν στον Περσικό Κόλπο

Κράτηση πλοίου από το Ιράν στον Περσικό Κόλπο

484
Κράτηση πλοίου από το Ιράν στον Περσικό Κόλπο

Οι ιρανικές αρχές προέβησαν στην κράτηση ενός πλοίου στον Περσικό Κόλπο με την κατηγορία του λαθρεμπορίου καυσίμων, σύμφωνα με το ιρανικό ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι πρόκειται για πλοίο με κατεύθυνση τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που μεταφέρει 250.000 λίτρα ντίζελ.

Το πλήρωμα παραδόθηκε στις αρχές των Φρουρών της Επανάστασης, χωρίς να αναφέρεται ο αριθμός και η εθνικότητα των μελών του.

Το περιστατικό αυτό έρχεται εν μέσω καταιγισμού ειδήσεων και ανησυχιών μετά την επίθεση από drones στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Saudi Aramco το περασμένο Σάββατο. Νωρίτερα το προηγούμενο διάστημα, η υπόθεση του Adrian Darya 1, ταλάνισε τα ειδησεογραφικά πρακτορεία με το ιρανικό δεξαμενόπλοιο να συλλαμβάνεται αρχικά από το Γιβραλτάρ, αργότερα να αφήνεται ελεύθερο και μετά από περιπλάνηση του στην Μεσόγειο να καταλήγει στη Συρία, εν μέσω αμερικανικών απειλών σε όποιον παρείχε βοήθεια στο πλοίο.

Φωτό: Gerholdt/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.