Ο Μαργαρίτης Σχοινάς Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

    129
    Ο Μαργαρίτης Σχοινάς Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

    Για τη θέση ενός από τους εννιά αντιπροέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επέλεξε η πρόεδρος, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν τον Έλληνα επίτροπο, Μαργαρίτη Σχοινά. Ο Μ. Σχοινάς θα είναι υπεύθυνος για την προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζώης.

    Ειδικότερα η Φον Ντερ Λάιεν εξήγησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι ο Μ. Σχοινάς θα έχει ένα συντονιστικό ρόλο στην Επιτροπή σε ό,τι αφορά τα ζητήματα μετανάστευσης. Όπως είπε θα είναι υπεύθυνος τόσο για τη μεταναστευτική πολιτική, συμπεριλαμβανομένης της εξειδικευμένης μετανάστευσης για την ενδυνάμωση της Ευρώπης και την πολιτική ασύλου για τους πρόσφυγες, όσο και την προστασία των συνόρων.

    Η “επιτυχής” διαχείριση της μετανάστευσης, δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής, συνδέεται με την ανάπτυξη μιας “αλυσίδας δράσεων”, ενώ ξεκαθάρισε ότι ενώ η Ευρώπη θα πρέπει να παράσχει προστασία σε όσους πρόσφυγες τη χρειάζονται, θα πρέπει επίσης να εφαρμόσει τις “επιστροφές” των παράτυπων μεταναστών.

    Σημαντικά χαρτοφυλάκια σχετικά με τη Ναυτιλία αναλαμβάνουν οι ακόλουθοι Επίτροποι, εάν και εφόσον εγκριθεί η νέα Επιτροπή από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο:

    Η Δανή Margrethe Vestager, η οποία θα συντονίζει την ατζέντα για την ψηφιακή εποχή και θα είναι Επίτροπος, αρμόδια για θέματα Ανταγωνισμού, με τη στήριξη της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού.

    Ο Ιρλανδός Phil Hogan που θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο για το Εμπόριο.

    Ο Λιθουανός Virginijus Sinkevičius θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο για το Περιβάλλον και τους Ωκεανούς (γαλάζια ανάπτυξη).

    H Γαλλίδα Sylvie Goulard θα είναι αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας, Αμυντικής Βιομηχανίας και Διαστήματος.

    Και τέλος η Ρουμάνα Rovana Plumb θα αναλάβει τις Μεταφορές (και τη Ναυτιλία).

     

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.