Με «μηχανική υποστήριξη» το μέλλον της Alitalia

Με «μηχανική υποστήριξη» το μέλλον της Alitalia

121
Με «μηχανική υποστήριξη» το μέλλον της Alitalia

Παράταση για την παρουσίαση ενός σχεδίου εξυγίανσης της αεροπορικής εταιρείας Alitalia αναμένεται να ζητήσει η κοινοπραξία εταιρειών που έχει αναλάβει την διάσωση του ιταλικού αερομεταφορέα, αναφέρουν κύκλοι της βιομηχανίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο όμιλος Ferrovie dello Stato Italiane (FSI), διαχειρίστρια εταιρεία των ιταλικών σιδηροδρόμων που ηγείται της προσπάθειας αυτής, αναμένεται να ζητήσει παράταση έως τις 15 Σεπτεμβρίου από τους αρμόδιους φορείς, που «τρέχουν» την υπόθεση, προκειμένου να διευθετηθούν κάποια ζητήματα του σχεδίου.

Εάν η Ferrovie dello Stato λάβει τελικά το πράσινο φως από τις αρμόδιες αρχές, θα πρόκειται για την έκτη κατά σειρά αναβολή παρουσίασης του business plan διάσωσης της Alitalia.

Σύμφωνα με το Reuters, οι συνομιλίες μεταξύ της FSI, της αμερικανικής Delta Air Lines και της Atlantia (εταιρεία εκμετάλλευσης διοδίων και διαχείρισης των ιταλικών αυτοκινητοδρόμων), που συμμετέχουν επίσης στην κοινοπραξία, διαρκούν περίπου δύο μήνες ενώ φαίνεται πως υπάρχει διάσταση απόψεων αναφορικά με την διαχείριση των κερδοφόρων γραμμών προς τη Β. Αμερική.

Οι Ιταλοί εταίροι επιθυμούν η Alitalia να συνεχίσει να επεκτείνει τις δραστηριότητες στη Β. Αμερική στο περιθώριο της συμμαχίας «Blue Skies», των Delta Airlines, Air France-KLM και Virgin Atlantic.

Το πως θα μοιραστούν τα υψηλά έσοδα της Alitalia από τις πτήσεις της προς τη Β. Αμερική, μεταξύ των μελών της «Blue Skies», φαίνεται πως αποτελεί σημείο τριγμών.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.