Κράτηση πλοίου στην Αυστραλία

Κράτηση πλοίου στην Αυστραλία

2430
Κράτηση πλοίου στην Αυστραλία

Σε κράτηση ενός φορτηγού πλοίου στο λιμάνι Galdstone προχώρησαν, χθες Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, οι λιμενικές αρχές της Αυστραλίας.

Όπως αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, επιθεωρητές της ΙΤF επιβιβάστηκαν στο πλοίο, και διαπίστωσαν ότι σε οχτώ μέλη πληρώματος από την Μιανμάρ δεν έχουν καταβληθεί συνολικές απολαβές ύψους $64.000 κατά τους τελευταίους έξι μήνες.

Να σημειωθεί ότι το πλοίο φέρει σημαία Παναμά και είναι κινεζικών συμφερόντων.

Τα οχτώ μέλη πληρώματος ανέφεραν ότι ήταν αναγκασμένα να εργάζονται για πολλές ώρες χωρίς να τους έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα ενώ εξέφρασαν και ανησυχίες για την ασφάλειά τους εάν παρέμειναν στο πλοίο, ζητώντας από την ITF τον επαναπατρισμό τους.

Oι επιθεωρητές της Διεθνούς Ομοσπονδίας (ΙΤF) Εργατών στις Μεταφορές ανέφεραν ότι θα εργαστούν από κοινού με την AMSA (Australian Maritime Safety Authority) και την κινεζική πλοιοκτήτρια εταιρεία προκειμένου να καταβληθούν τα οφειλόμενα στα μέλη του πληρώματος και το πλοίο να συνεχίσει κανονικά το ταξίδι του προς τη Ν. Κορέα.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.