Νέα τροπή στην υπόθεση του Adrian Darya 1

Νέα τροπή στην υπόθεση του Adrian Darya 1

552
Νέα τροπή στην υπόθεση του Adrian Darya 1

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του ιρανικού δεξαμενόπλοιου Adrian Darya 1, καθώς νεότερα στοιχεία δείχνουν αξιωματούχο του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ να προτείνει στον πλοίαρχο να αλλάξει κατεύθυνση στο πλοίο και να το οδηγήσει σε προορισμό που θα του υποδειχθεί, με αντάλλαγμα μία πολύ γερή αποζημίωση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, ο Αμερικανός Ειδικός Αντιπρόσωπος για το Ιράν Brian Hook φέρεται να προσέγγισε τον πλοίαρχο Akhilesh Kumar προτείνοντας του αρκετά εκατομμύρια δολάρια ώστε να κατευθύνει σε αμερικανικού ενδιαφέροντος προορισμό, ενώ παράλληλα φέρεται να εκτόξευσε απειλές σε περίπτωση που ο Ιρανός πλοίαρχος ακολουθούσε τις οδηγίες της πλοιοκτήτριας εταιρείας και οδηγούσε το Adrian Darya 1 στη Συρία. Το δημοσίευμα επιβεβαίωσε το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Σε συνέντευξη Τύπου του Στέιτ Ντιπάρντμεντ ο Brian Hook δήλωσε ότι οι ΗΠΑ προσφέρουν αμοιβή έως και 15 εκατ. δολάρια «σε όποιον βοηθήσει ώστε να διακοπούν οι χρηματοοικονομικές δοσοληψίες των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης». Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών περιέλαβε την Παρασκευή το δεξαμενόπλοιο στη μαύρη λίστα του.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.