Mitsubishi Shipbuilding: επενδύοντας στις νέες τεχνολογίες LNG

Mitsubishi Shipbuilding: επενδύοντας στις νέες τεχνολογίες LNG

223
Mitsubishi Shipbuilding: επενδύοντας στις νέες τεχνολογίες LNG

Η Mitsubishi Shipbuilding Co., Ltd., μια εταιρεία του ομίλου Mitsubishi Heavy Industries, Ltd. (MHI), πραγματοποίησε στις 30 Αυγούστου την τελετή ονοματοδοσίας ενός καινοτόμου πλοίου μεταφοράς LNG το οποίο ναυπηγείται για την εταιρεία Mitsui & Co., Ltd. Το πλοίο με την ονομασία MARVEL HERON, μαζί με το αδελφό του πλοίο MARVEL CRANE, θα μεταφέρουν LNG για το Cameron LNG Project, στο οποίο συμμετέχει η Mitsui.

Το MARVEL HERON παρουσιάζει σημαντικές βελτιώσεις τόσο στην ποσότητα μεταφερόμενου υγροποιημένου φυσικού αερίου όσο και στην κατανάλωση καυσίμου, μέσω της υιοθέτησης μιας πιο αποδοτικής δομής κύτους και ενός καινοτόμου υβριδικού συστήματος πρόωσης. Το πλοίο διαθέτει δεξαμενές φορτίου σε σχήμα μήλου που βασίζονται στις σφαιρικές MOSS-type δεξαμενές οι οποίες είναι γνωστές για την εξαιρετική αξιοπιστία τους. Ο συγκεκριμένος καινοτόμος σχεδιασμός έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της ποσότητας του μεταφερόμενου φορτίου LNG, διατηρώντας παράλληλα το πλάτος του πλοίου εντός των επιτρεπτών ορίων για διέλευση από την πρόσφατα διευρυμένη διώρυγα του Παναμά. Για την πρόωσή του το πλοίο χρησιμοποιεί έναν υψηλής απόδοσης ατμοστρόβιλο Ultra Steam Turbine (UST), ένα κινητήρα διπλού καυσίμου που χρησιμοποιεί φυσικό αέριο και πετρέλαιο και έναν ηλεκτρικό κινητήρα.

Οι εταιρείες Mitsubishi Shipbuilding και Mitsubishi Heavy Industries Marine Structure θα συνεχίσουν να συμβάλλουν για την διασφάλιση ενός σταθερού ενεργειακού εφοδιασμού και την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της ναυπήγησης καινοτόμων πλοίων μεταφοράς LNG τα οποία προσφέρουν εξαιρετική εξοικονόμηση καυσίμου και περιβαλλοντικές επιδόσεις.

_news_story___icsFiles_artimage_2019_09_02_re_nw_cp_re_19090201

Φωτό: Μhi.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.