Ινδία: διεθνής αγωνία για την επιβράδυνση της οικονομίας

Ινδία: διεθνής αγωνία για την επιβράδυνση της οικονομίας

136
Ινδία: διεθνής αγωνία για την επιβράδυνση της οικονομίας

Σε χαμηλά 6 ετών κινήθηκε η ανάπτυξη της Ινδία το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας.

Η ανάπτυξη της ινδικής οικονομίας περιορίστηκε στο 5% μειωμένη κατά 0,8% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Ο κλάδος μεταποίησης «έτρεξε» με ρυθμούς ανάπτυξης μόλις κατά 0,6% το πρώτο τέταρτο του έτους, έναντι 12.1% το ίδιο διάστημα πέρυσι. Αντίστοιχα, ο αγροτικός τομέας «βάλτωσε» στο 2% έναντι 5,1% πέρυσι, ενώ και οι κατασκευές κατέγραψαν άνοδο 5,7% φέτος έναντι 9,6% το 2018. Μόνο ο κλάδος των ορυχείων κατέγραψε αύξηση της ανάπτυξης κατά 2,7% από 0,4% το προηγούμενο έτος.

Την περασμένη Παρασκευή, η κυβέρνηση της Ινδίας ανακοίνωσε τη συγχώνευση τεσσάρων κρατικών τραπεζών, με την Ινδή Υπουργό Οικονομικών Nirmala Sitharaman να δηλώνει τη θέληση της κυβέρνησης για «ένα ισχυρό χρηματοπιστωτικό σύστημα», με τις μεταρρυθμίσεις στον τραπεζικό κλάδο να ανοίγουν το δρόμο για τον μεγάλο στόχο των 5 τρις δολαρίων για το ινδικό ΑΕΠ.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.