Νέα υδατοδρόμια: ποια νησιά θα εξυπηρετούν;

Νέα υδατοδρόμια: ποια νησιά θα εξυπηρετούν;

533
Νέα υδατοδρόμια: ποια νησιά θα εξυπηρετούν;

Σε συμφωνία για την δημιουργία είκοσι υδατοδρομίων στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, προχώρησαν χθες Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και οι εταιρείες Hellenic Seaplanes και Ελληνικά Υδατοδρόμια.

Την συμφωνία υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, ο πρόεδρος της Hellenic Seaplanes, Νίκος Χαραλάμπους και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ελληνικά Υδατοδρόμια, Τάσος Γκόβας.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την κατασκευή είκοσι συνολικά υδατοδρομίων, 11 στα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα στα εξής νησιά: Ρόδο (2 υδατοδρόμια), Χάλκη, Σύμη, Τήλο, Κάρπαθο, Καστελόριζο, Αγαθονήσι, Νίσυρο, Αστυπάλαια και Κάσο και 9 στις Κυκλάδες: Μύκονο, Σαντορίνη, Κύθνο, Κέα, Άνδρο, Σίκινο, Σέριφο, Δονούσα και Ανάφη.

Το χρονοδιάγραμμα που τίθεται για την ολοκλήρωση της υποδομής των 20 υδατοδρομίων, είναι 18 μήνες.

Σημειώνεται ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για 8 ακόμη υδατοδρόμια στα νησιά Κάλυμνο, Λέρο, Λειψούς, Σύρο, Πάρο, Νάξο, Μήλο και Αμοργό, των οποίων οι μελέτες είναι προχωρημένες και αναμένεται να υποβληθούν προς αδειοδότηση μέχρι το τέλος του έτους. Ακόμη, 4 υδατοδρόμια έχουν προηγηθεί αυτοτελώς σε Ίο, Τήνο, Σίφνο και Πάτμο, ενώ στο δίκτυο θα προστεθεί προσεχώς και το υδατοδρόμιο της Κω, μετά από συνεννόηση του νέου δημάρχου, Θεοδόση Νικηταρά με τον περιφερειάρχη.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.