Scrubbers: γιατί συμφέρουν τους liner operators;

Scrubbers: γιατί συμφέρουν τους liner operators;

386
Scrubbers: γιατί συμφέρουν τους liner operators;

Τα scrubbers φαίνεται πως αποτελούν οικονομικά επωφελή επιλογή για τις liner εταιρείες καθώς μετράμε αντίστροφα για την εφαρμογή του sulphur cap 2020.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν αναλυτές της Αlphaliner βασισμένοι στο spread της τιμής μεταξύ LSFO και HSFO, η οποία τον Αύγουστο κινείται πάνω από τα $200/τόνο. Μάλιστα στο πρόσφατο εβδομαδιαίο report της η Αlphaliner, αναφέρεται ότι εάν η διαφορά τιμής μεταξύ LSFO και HSFO διατηρηθεί στα επίπεδα αυτά, τότε η επιλογή των πλοιοκτητών containerships για την εγκατάσταση scrubbers δικαιώνεται καθώς τα πλοία αυτά θα μπορούν να καίνε σημαντικά φθηνότερα καύσιμα από τον Ιανουάριο του 2020.

Τέλος, σύμφωνα με στοιχεία του ερευνητικού οίκου, 57 containerships έχουν εξοπλιστεί με τα εν λόγω συστήματα καθαρισμού, επιπλέον 38 κατευθύνονται προς ναυπηγεία για την εγκατάσταση scrubbers ενώ 44 νεότευκτα έχουν παραδοθεί με εγκατεστημένα τα εν λόγω συστήματα.

Φωτό: Alexandre Gonçalves da Rocha/ Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.