Ιράν: στόχος οι 100 εκατ. τόνοι πετρελαίου το 2021

Ιράν: στόχος οι 100 εκατ. τόνοι πετρελαίου το 2021

105
Ιράν: στόχος οι 100 εκατ. τόνοι πετρελαίου το 2021

Ο Ιρανός Υπουργός Πετρελαίου Bijan Namdar Zanganeh δήλωσε πως η χώρα του έχει τη δυναμική να επανέλθει γρήγορα στην κανονικότητα εφόσον αρθούν οι αμερικανικές κυρώσεις.

Ο Ιρανός αξιωματούχος παραδέχθηκε ότι οι σκληρές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από τις ΗΠΑ στην Τεχεράνη από τον περασμένο Νοέμβριο – και οι οποίες κλιμακώθηκαν τον Μάιο – έχουν πλήξει την παραγωγή πετρελαίου και την εξαγωγική ικανότητα του Ιράν.

Έκθεση της ιρανικής κρατικής εταιρείας πετρελαίου έδειξε ότι οι πωλήσεις προς την Κίνα, την κυριότερη αγορά πώλησης ιρανικού πετρελαίου, αυξήθηκαν κατά 8% τον Ιούλιο. Σύμφωνα με τον Zanganeh, το Ιράν έχει διπλασιάσει την παραγωγική ικανότητα από το 2013, προσθέτοντας ότι στόχος είναι το 2021 η παραγωγή να ξεπεράσει το στόχο των 100 εκατ. τόνων ετησίως.

Εξάλλου, ο Αμερικανός Πρόεδρος ανέφερε πρόσφατα την πιθανότητα να μετριαστούν οι επιβληθείσες κυρώσεις στο ιρανικό καθεστώς καθώς εξέφρασε την επιθυμία του να συναντηθεί με τον Ιρανό ομόλογό του Χασάν Ροχανί.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.