Ακραία κακοκαιρία σε ΝΑ Ασία και Κεντρική Αμερική

Ακραία κακοκαιρία σε ΝΑ Ασία και Κεντρική Αμερική

762
Ακραία κακοκαιρία σε ΝΑ Ασία και Κεντρική Αμερική

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενέκρινε την κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στο Πουέρτο Ρίκο, καθώς το νησί, που αποτελεί αμερικανική περιοχή, απειλείται από μια τροπική καταιγίδα που υπάρχει κίνδυνος να ενισχυθεί σε κυκλώνα εντός της ημέρας, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε ο Λευκός Οίκος.

Παράλληλα η αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών (FEMA) ανέφερε μέσω Twitter ότι κινητοποίησε 3.000 στελέχη της, που είναι «έτοιμα να επέμβουν» επιτόπου.

«Ουάου! Ακόμα μια μεγάλη καταιγίδα κατευθύνεται προς το Πουέρτο Ρίκο. Θα σταματήσει ποτέ αυτό;», ανέφερε μέσω Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος χθες.

Nα σημειωθεί ότι τον Σεπτέμβριο του 2017, ο κυκλώνας Μαρία χτύπησε σκληρά το νησί, που ακόμη δεν έχει συνέλθει. Μια μελέτη, που έχουν ουσιαστικά επιβεβαιώσει οι αρχές στο Πουέρτο Ρίκο, εκτιμά ότι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του ακραίου καιρικού φαινομένου και των συνεπειών του έφθασαν τους 3.000.

Παράλληλα το παρατηρητήριο του Χονγκ Κονγκ εξέδωσε σήμερα σήμα αναμονής τυφώνα, καθώς η τροπική καταιγίδα Podul πλησιάζει την πόλη. Η καταιγίδα σχηματίστηκε σταδιακά βορειοδυτικά του Ειρηνικού Ωκεανού με ταχύτητες 30 χλμ. την ώρα, ενώ αναμένεται να εξελιχθεί σε τυφώνα φτάνοντας μέχρι και τα 120 χλμ.

201907301208391044 (1)

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.