Ευρωπαϊκά ναυπηγεία: στόχος η προσέλκυση νέων

Ευρωπαϊκά ναυπηγεία: στόχος η προσέλκυση νέων

348
Ευρωπαϊκά ναυπηγεία: στόχος η προσέλκυση νέων

Μία ομάδα φοιτητών από το Delft University of Technology και το Royal Naval College του Den Helder στην Ολλανδία, επισκέφθηκαν τη γαλλική εταιρεία Dassault Systèmes προκειμένου να γνωρίσουν τους στόχους και το περιεχόμενο του προγράμματος NAVAIS και να πειραματιστούν με την πλατφόρμα 3DEXPERIENCE της εταιρείας.

Στα πλαίσια του προγράμματος NAVAIS, εντείνεται η συνεργασία εταιρειών με εκπαιδευτικά ιδρύματα και πανεπιστήμια προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα μελλοντικά ταλέντα του κλάδου γνωρίζουν τις πιο πρόσφατες τάσεις στη ναυπηγική βιομηχανία. Επιπλέον, στόχος του προγράμματος NAVAIS είναι να αυξηθεί το ενδιαφέρον των νέων για τα επαγγέλματα του κλάδου της ναυτιλιακής τεχνολογίας.

Ο κλάδος της ευρωπαϊκής ναυτιλιακής τεχνολογίας έχει ετήσιο κύκλο εργασιών 120 δισεκατομμύρια ευρώ και δημιουργεί περισσότερες από 500.000 άμεσες και πάνω από 400.000 έμμεσες θέσεις εργασίας, κυρίως για τους ευρωπαίους πολίτες. Ωστόσο, ο παγκόσμιος ανταγωνισμός είναι έντονος, και ως εκ τούτου τα ευρωπαϊκά ναυπηγεία πρέπει να αναπτύξουν καινοτόμες ιδέες στο κομμάτι του σχεδιασμού και της ναυπήγησης, προκειμένου να διατηρήσουν την ηγετική τους θέση στον κλάδο των εξειδικευμένων πλοίων. Το πρόγραμμα NAVAIS, με την υποστήριξη της πλατφόρμας 3DEXPERIENCE®, έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας νέας προσέγγισης η οποία θα αυξήσει την αποδοτικότητα του σχεδιασμού και την ευελιξία στα δίκτυα παραγωγής.

Το NAVAIS θα υποστηρίξει τη μετάβαση σε ένα μοντέλο παραγωγής Assemble to Order (Συναρμολόγηση κατά παραγγελία), το οποίο θα πετύχει ταχύτερους χρόνους παραγωγής, σταθερή ποιότητα, μειωμένα κόστη σχεδιασμού και παραγωγής και καλύτερη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας, αυξάνοντας έτσι την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής ναυπηγικής βιομηχανίας.

Φωτό: Ναυτικά Χρονικά

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.