Μειωμένες οι παραγγελίες νέων πλοίων στην Νότια Κορέα

Μειωμένες οι παραγγελίες νέων πλοίων στην Νότια Κορέα

199
Μειωμένες οι παραγγελίες νέων πλοίων στην Νότια Κορέα

«Χάνουν» τους στόχους παραγγελιών για το 2019 τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία, επηρεαζόμενα εμφανώς από τη συνεχιζόμενη εμπορική διένεξη ΗΠΑ-Κίνας και τη διαφαινόμενη επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

Το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap με άρθρο του αναφέρει ότι οι παραγγελίες για τα τρία μεγαλύτερα ναυπηγεία της χώρας, το Hyundai Heavy Industries Group, το Samsung Heavy Industries Co. και το Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co, για το 8μηνο του 2019 έφτασαν τα 12,1 δις δολάρια, μειωμένες κατά 21,3% σε σχέση με πέρυσι.

Οι συνθήκες της αγοράς των ναυπηγείων δεν δείχνει ελπιδοφόρα σημάδια καθώς η τρέχουσα χρονική συγκυρία είναι σημαντικά επηρεασμένη από τις συνεχείς δυσάρεστες οικονομικές ειδήσεις, σύμφωνα με αναλυτές της ναυπηγικής βιομηχανίας.

Έρευνα της Clarkson Research Services Ltd. για τα στοιχεία Ιανουαρίου-Ιουλίου δείχνουν ότι σε όρους χωρητικότητας, οι παραγγελίες σε παγκόσμια κλίμακα ήταν μειωμένες κατά 43% σε σχέση με το 2018, φτάνοντας 11,8 εκατ. CGT.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.