Χονγκ Κονγκ: οι πραγματικές βλέψεις της Κίνας

Χονγκ Κονγκ: οι πραγματικές βλέψεις της Κίνας

296
Χονγκ Κονγκ: οι πραγματικές βλέψεις της Κίνας

Το Κρατικό Συμβούλιο της Κίνας προωθεί έντονα την ενίσχυση της ανάπτυξης της πόλης Σεντσέν, στα νότια της χώρας και τη σταδιακή ενσωμάτωση της, οικονομικά και πολιτισμικά με τις γειτονικές πόλεις του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο.

Άρθρο που δημοσιεύει το πρακτορείο MercoPress επισημαίνει ότι η σχετική οδηγία που εξέδωσε η κινεζική κυβέρνηση έρχεται εν μέσω των έντονων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων των τελευταίων εβδομάδων στο Χονγκ Κονγκ, το οποίο βρίσκεται στο χείλος της ύφεσης, για πρώτη φορά εδώ και μια δεκαετία.

Η οδηγία 19 σημείων, η οποία δημοσιεύτηκε στην επίσημη κρατική εφημερίδα της Κίνας, κάλεσε τις αρχές της Σεντσέν να προωθήσουν την «οικονομική ενίσχυση και ανάπτυξη» της πόλης, ώστε έως το 2025 η πόλη να βρίσκεται ανάμεσα στις σημαντικότερες του κόσμου και ως το 2050 να αποτελεί «παγκόσμιο σημείο αναφοράς».

Η Σεντσέν, από ένα μικρό χωριό κατά τη δεκαετία του 1990 μεταμορφώθηκε σε σημαντικό κέντρο του κινεζικού εμπορίου και της κινεζικής τεχνολογίας με έντονη την κρατική υποστήριξη, με στόχο πλέον να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο ώστε σύντομα οι πόλεις Σεντσέν, Χονγκ Κονγκ και Μακάο να ενσωματωθούν πλήρως σε μία τεράστια οικονομική  και εμπορική ζώνη.

Φωτό: Yinan Chen/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.