Νέες θαλάσσιες συνδέσεις στην Κασπία

Νέες θαλάσσιες συνδέσεις στην Κασπία

133
Νέες θαλάσσιες συνδέσεις στην Κασπία

Τη θαλάσσια σύνδεση του Ιράν με το Τουρκμενιστάν και με τη ρωσική Δημοκρατία του Νταγκεστάν επιδιώκει η ιρανική κυβέρνηση, προκειμένου να αναπτυχθούν οι σχέσεις των χωρών της Κασπίας Θάλασσας, σύμφωνα με άρθρα του πρακτορείου MNA.

Κατά το πρόσφατο Οικονομικό Φόρουμ της Κασπίας που διεξήχθη στην πόλη Αβάζα του Τουρκμενιστάν, Ιρανοί και Τουρκμένιοι αξιωματούχοι συμφώνησαν στην ίδρυση απευθείας ναυτικής σύνδεσης των δύο χωρών, προκειμένου να ενισχυθούν οι διμερείς εμπορικές σχέσεις, η άρση των υφιστάμενων εμποδίων και η ανάπτυξη οικονομικών συνεργασιών στην Κασπία από βορρά προς νότο.

Παράλληλα, ο Ιρανός Πρέσβης στη Μόσχα επισκέφθηκε τη ρωσική πόλη Ντεμπέρτ, στη Δημοκρατία του Νταγκεστάν προκειμένου να διερευνηθεί η θαλάσσια σύνδεση της με το Ιράν. Επίσης, στις συνομιλίες που διεξήχθησαν, τέθηκε επί τάπητος και η απευθείας αεροπορική σύνδεση της γειτονικής πρωτεύουσας του Νταγκεστάν Μαχατσκαλά με την Τεχεράνη. Ο επικεφαλής του ρωσικού ομοσπονδιακού κρατιδίου εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος καθώς οι εμπορικές και τουριστικές σχέσεις του Νταγκεστάν με το γειτονικό Ιράν είναι πολύ στενές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.