H Aramco αλλάζει ρότα

H Aramco αλλάζει ρότα

216
H Aramco αλλάζει ρότα

Η κλιματική αλλαγή ενδεχομένως να οδηγήσει σε αναθεώρηση της στρατηγικής της Saudi Aramco για τις επόμενες δεκαετίες, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στο Bloomberg.

Αν και τα πετρελαϊκά αποθέματα της κρατικής Saudi Aramco επαρκούν για τα επόμενα 50 χρόνια, ο αυξανόμενος περιβαλλοντικός ακτιβισμός ιδίως κατά των ορυκτών καυσίμων ωθεί εκ των πραγμάτων την εταιρεία σε διαφοροποίηση του αντικειμένου δραστηριότητας και επέκταση σε νέες πράσινες τεχνολογίες, ευελπιστώντας στην προσέλκυση νέων επενδυτών πέραν εκείνων στους κλάδους του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Παρόλα αυτά, η Aramco θεωρεί, ωστόσο, ότι το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο θα παραμείνουν η «καρδιά» του μίγματος ενεργειακής ζήτησης, καθώς οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η πυρηνική ενέργεια δεν αρκούν για να καλύψουν την παγκόσμια ζήτηση.

Ενόσω η εταιρεία επανεκκίνησε τις συνομιλίες με τις τράπεζες για την αρχική δημόσια εγγραφή της, οι επενδυτές φοβούνται ότι οι αρχικώς ελκυστικές τιμές βαίνουν μειούμενες καθώς η εταιρεία θα πρέπει να εξηγήσει στους επίδοξους μετόχους τα σχέδιά της σε ένα διεθνές περιβάλλον μειωμένων εκπομπών αερίου.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.