Σε ύφαλο το διεθνές εμπόριο;

Σε ύφαλο το διεθνές εμπόριο;

192
Σε ύφαλο το διεθνές εμπόριο;

Οι διαφορετικές προσεγγίσεις για το διεθνές εμπόριο που υφίστανται μεταξύ των μελών της G7 ενδεχομένως να οδηγήσουν για πρώτη φορά στο να μην υπάρξει κάποιο κοινό ανακοινωθέν κατά τη Σύνοδο που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη Γαλλία.

Σε άρθρο που δημοσιεύει το πρακτορείο Reuters, σημειώνεται ότι η μη έκδοση κοινού ανακοινωθέντος θα είναι η πρώτη φορά θα συμβεί από το 1975, οπότε και ξεκίνησαν οι Σύνοδοι των G7.

Οι πολιτικές προστατευτισμού του Αμερικανού Προέδρου Donald Trump έχουν δημιουργήσει χάσματα μεταξύ των 7 αναπτυγμένων οικονομιών του πλανήτη. Χωρίς αμφιβολία, οι επιδράσεις των εμπορικών τριβών στην παγκόσμια οικονομία θα αποτελέσουν το κύριο θέμα των συνομιλιών.

Η 45η Σύνοδος της G7 θα διεξαχθεί στο Μπιαρίτς της νοτιοδυτικής Γαλλίας μεταξύ 24-26 Αυγούστου, εν μέσω σινοαμερικανικών διαπραγματεύσεων, μεγάλης μεταβλητότητας στις διεθνείς αγορές και διεθνών πιέσεων για ανάληψη δράσεων κατά της κλιματικής αλλαγής. Οι αρχηγοί της G7 αισθάνονται ήδη μεγάλη πίεση προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η παγκόσμια οικονομία θα αποφύγει μία πιθανή ύφεση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.