Πώς αντιδρούν οι ασιατικές αγορές στις κόντρες Ανατολής- Δύσης;

Πώς αντιδρούν οι ασιατικές αγορές στις κόντρες Ανατολής- Δύσης;

149
Πώς αντιδρούν οι ασιατικές αγορές στις κόντρες Ανατολής- Δύσης;

Η Νότια Κορέα προσβλέπει στη σύναψη νέων συμφωνιών ελεύθερου εμπορίου έως το τέλος του έτους, προκειμένου να αντισταθμίσει τις απώλειες από τις αυξανόμενες πολιτικές προστατευτισμού ανά την υφήλιο.

Αξιωματούχοι του Υπουργείου Εμπορίου της Νότιας Κορέας βρίσκονται σε συνομιλίες με ομολόγους τους της Ινδονησίας, της Μαλαισίας και των Φιλιππίνων, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής της Ένωσης Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) με τη συμμετοχή και της Σεούλ τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Επιπλέον, η κυβέρνηση της Σεούλ βρίσκεται ήδη σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις  με το Ισραήλ ώστε η διμερής συμφωνία ελεύθερου εμπορίου να τεθεί σε ισχύ το αμέσως προσεχές διάστημα.

Ο Νοτιοκορεάτης Υπουργός Εμπορίου Yoo Myung-heeσε δηλώσεις του σε ημερίδα ανέφερε ότι «είναι πολύ σημαντική η διείσδυση της οικονομίας μας σε αναδυόμενες αγορές λόγω και των αυξανόμενων εξωτερικών κινδύνων όπως οι ιαπωνικοί περιορισμοί εναντίον μας ή ένα πιθανό ναυάγιο στις σινοαμερικανικές  εμπορικές συνομιλίες».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.