Συρρίκνωση της αγοράς για το πετρέλαιο της Βενεζουέλας

Συρρίκνωση της αγοράς για το πετρέλαιο της Βενεζουέλας

94
Συρρίκνωση της αγοράς για το πετρέλαιο της Βενεζουέλας

Η Petrochina, η μεγαλύτερη εταιρεία ενέργειας της Κίνας, ανακοίνωσε ότι ακύρωσε την αγορά πετρελαίου από τη Βενεζουέλα, συντασσόμενη ουσιαστικά με τις ΗΠΑ και τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει στο καθεστώς του Νικολάς Μαδούρο, όπως μεταδίδει το χιλιανό δίκτυο MundoMaritimo.

Η κινεζική εταιρεία ακύρωσε όλες τις παραγγελίες αγοράς για τον τρέχοντα μήνα, ήτοι περίπου 5 εκατ. βαρέλια πετρελαίου, σύμφωνα με αξιωματούχους της εταιρείας που δεν θέλησαν να αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους.

Η αλλαγή τακτικής εκ μέρους της Petrochina πιθανόν να αποτελέσει επιπλέον δυσκολίες για τη διατήρηση της διακυβέρνησης της Βενεζουέλας από τον Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος ποντάρει στη στήριξη του από την Κίνα και τη Ρωσία, εν μέσω ανθρωπιστικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα.

Μετά τις επιβληθείσες κυρώσεις από την κυβέρνηση Trump κατά του καθεστώτος Μαδούρο τον περασμένο Ιανουάριο, η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Βενεζουέλας στράφηκε στην Κίνα.

Η παραγωγή πετρελαίου της Βενεζουέλας έφτασε τις 774 χιλ. βαρέλια/ημέρα τον Ιούνιο και 742 χιλ. τον Ιούλιο. Από το 2015 η παραγωγή της χώρας της Λατινικής Αμερικής έχει μειωθεί κατά 70% στον απόηχο των αμερικανικών κυρώσεων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.