Τα ελληνικά νησιά μοχλός ανάπτυξης για την βρετανική αεροπορική βιομηχανία

Τα ελληνικά νησιά μοχλός ανάπτυξης για την βρετανική αεροπορική βιομηχανία

157
Τα ελληνικά νησιά μοχλός ανάπτυξης για την βρετανική αεροπορική βιομηχανία

Η σημαντικά αυξημένη επιβατική κίνηση με προορισμούς τη Μύκονο, τη Σκιάθο αλλά και τη Φλωρεντία φαίνεται πως αποτελεί μοχλό ανάπτυξης για το αεροδρόμιο του Σίτι του Λονδίνου.

Πιο συγκεκριμένα, ο περασμένος Ιούλιος ήταν ο πιο παραγωγικός-σε όρους επιβατικής κίνησης- μήνας στην ιστορία του βρετανικού αεροδρομίου καθώς 490.819 επιβάτες προτίμησαν για τις καλοκαιρινές τους εξορμήσεις το πιο κεντρικό αεροδρόμιο του Λονδίνου.

mykonos-3715195_1920

Το αμέσως προηγούμενο ρεκόρ επιβατικής κίνησης για το αεροδρόμιο του Σίτι του Λονδίνου ήταν τον Ιούλιο του 2018 (471.519 επιβάτες). Συνεπώς ο ετήσιος στόχος των 5 εκατ. επιβατών έως το τέλος του 2019 φαντάζει πιο κοντά από ποτέ σκορπώντας χαμόγελα για τις βρετανικές αερομεταφορές.

Σε ό, τι αφορά τους αγαπημένους προορισμούς, φαίνεται πως η Ελλάδα κατέχει δεσπόζουσα θέση. Ειδικότερα, τον Ιούλιο η επιβατική κίνηση για τη British Airways από το  αεροδρόμιο του Σίτι του Λονδίνου προς Σκιάθο και Μύκονο αυξήθηκε σε ετήσια βάση κατά 51% και 39% αντίστοιχα.

Τέλος να σημειωθεί ότι τα νέα δρομολόγια της  British Airways προς το Σπλιτ της Κροατίας αλλά και η επέκταση των δρομολογίων της LOT Polish Airlines από το Σίτυ του Λονδίνου προς τη Βουδαπέστη, το Βίλνιους και τη Βαρσοβία, έδωσαν μια σημαντική αναπτυξιακή ώθηση στο βρετανικό αεροδρόμιο.

greece-2984775_1920

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.