Διώρυγα Σουέζ: Νέο ρεκόρ διέλευσης πλοίων

Διώρυγα Σουέζ: Νέο ρεκόρ διέλευσης πλοίων

468
Διώρυγα Σουέζ: Νέο ρεκόρ διέλευσης πλοίων

Ο επικεφαλής της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ, κ. Mohab Mamish, ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή 2 Αυγούστου διέπλευσαν την συγκεκριμένη διώρυγα 81 πλοία, τα οποία μετέφεραν συνολικά 6,1 εκατ. τόνους φορτίου, καταγράφοντας σε ημερήσια βάση το υψηλότερο ρεκόρ στην ιστορία της Διώρυγας.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του κ. Mamish την συγκεκριμένη μέρα διέσχισαν την διώρυγα περίπου 43 πλοία που έρχονταν από τον Βορρά, μεταφέροντας φορτία 3,01 εκατ. τόνων και 38 πλοία από τον Νότο.

Μεταξύ των πλοίων που διέσχισαν την διώρυγα ήταν και το γιγαντιαίο «Manchester Maersk» με φορτίο 221.000 τόνων, το οποίο ταξίδευε από το Μαρόκο προς την Σιγκαπούρη.

Το νέο ρεκόρ, σύμφωνα με τον κ. Mamish, αντιπροσωπεύει την στρατηγική σημασία της Διώρυγας του Σουέζ στις παγκόσμιες θαλάσσιες μεταφορές, αποτελώντας την πιο σύντομη και γρήγορη διαδρομή που συνδέει την Ανατολή και την Δύση.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.