Τέλος για ένα από τα σημαντικότερα ορυχεία κοβαλτίου

Τέλος για ένα από τα σημαντικότερα ορυχεία κοβαλτίου

438
Τέλος για ένα από τα σημαντικότερα ορυχεία κοβαλτίου

Mία από τις μεγαλύτερες μεταλλευτικές εταιρείες στον κόσμο, η Glencore, αναμένεται να διακόψει την παραγωγή κοβαλτίου σε ένα από τα σημαντικότερα πεδία εξόρυξης από τα τέλη του 2019, καθώς η ζήτηση του, απαραίτητου για την παραγωγή μπαταριών, μετάλλου, έχει ατονήσει.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία με έδρα την Ελβετία, πρόκειται να διακόψει την παραγωγή από το ορυχείο Mutanda στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό καθώς πλέον «δεν είναι οικονομικά βιώσιμο», σημειώνουν οι Financial News.

Nα σημειωθεί ότι το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης έχει υπό διερεύνηση τις επιχειρηματικές πρακτικές της Glencore τόσο στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό όσο και σε άλλες χώρες. Η τιμή της μετοχής του ελβετικού κολοσσού παρουσιάζει σημαντική κάμψη από τις αρχές του έτους καθώς έχει μειωθεί κατά το 1/5.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το 80% των κοιτασμάτων κοβαλτίου βρίσκονται στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και το ορυκτό αυτό μετάλλευμα αποτελεί σημείο έντονων διενέξεων με γειτονικές αφρικανικές χώρες που προσβλέπουν στην οικονομική εκμετάλλευσή του.

Φωτό: Unsplash.com /Dominik Vanyi

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.