Νέα συμμαχία στον τομέα της ενέργειας

Νέα συμμαχία στον τομέα της ενέργειας

140
Νέα συμμαχία στον τομέα της ενέργειας

Ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak, συναντήθηκε πρόσφατα με τον CEO της Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC), Sultan Ahmed Al Jaber, προκειμένου να βρουν πρόσφορο έδαφος για συνεργασία αναφορικά με την παραγωγή υδρογονανθρακών και φυσικού αερίου.

Από την μεριά του ο κ. Novak επεσήμανε ότι υπάρχουν δυνατότητες ακόμα πιο στενής και επωφελούς συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στον τομέα της ενέργειας, καθώς πολλές είναι οι ρωσικές εταιρείες και ιδιαίτερα η JSC Rusgeology (Russian State Geological Company), οι οποίες επιθυμούν να συνεργαστούν με εταιρείες στα ΗΑΕ για την αναζήτηση, εξερεύνηση, παραγωγή και εκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθρακών.

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η συνεργασία της Ρωσίας με τα ΗΑΕ αφορά, επίσης, και την διασφάλιση της σταθερότητας της παγκόσμιας πετρελαϊκής αγοράς στο πλαίσιο της συμφωνίας του OPEC για περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.