Στρατηγική συμμαχία Ινδίας- Ρωσίας για το διμερές εμπόριο

Στρατηγική συμμαχία Ινδίας- Ρωσίας για το διμερές εμπόριο

111
Στρατηγική συμμαχία Ινδίας- Ρωσίας για το διμερές εμπόριο

Οι δυνατότητες διεύρυνσης και ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ της Ινδίας και των επαρχιών της ρωσικής Άπω Ανατολής αναμένεται να απασχολήσουν το Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, στο οποίο επίτιμος καλεσμένος θα είναι ο Ινδός Πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι. Οι κλάδοι στους οποίους θα επικεντρωθούν οι συζητήσεις αφορούν αυτούς του τουρισμού, της μεταλλουργίας, των αδαμαντωρυχείων, αλλά και την στρατιωτική συνεργασία.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προσκάλεσε ο ίδιος τον Ινδό πρωθυπουργό προκειμένου να προωθηθεί η διμερής συνεργασία. Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας Γιούρι Μπορισόφ σε δηλώσεις του ανέφερε ότι πρόκειται να υπογραφεί στρατηγική συμφωνία μεταξύ των δύο ηγετών, προκειμένου το διμερές εμπόριο Ρωσίας-Ινδίας να φτάσει τα 30 δις δολάρια έως το 2025, από 11 δις σήμερα.

Το 5ο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ θα διεξαχθεί στο νησί Ρούσκι κοντά στο Βλαδιβοστόκ, και ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων θα βρίσκονται, επίσης, οι κοινωνικοί δείκτες οικονομικής ανάπτυξης αλλά και θέματα βελτίωσης της ποιότητας ζωής της Άπω Ανατολής.

Στο φόρουμ έχουν κληθεί και θα συμμετέχουν Κίνα, Ρωσία, Ινδία, Ιαπωνία, Κορέα, καθώς, επίσης, και η Ένωση Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.