Σε τροχιά ανόδου οι γερμανικοί λιμένες

Σε τροχιά ανόδου οι γερμανικοί λιμένες

55
Σε τροχιά ανόδου οι γερμανικοί λιμένες

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας (Destatis) οι γερμανικοί εμπορικοί λιμένες βρέθηκαν και το 2018 σε τροχιά ανόδου.

Σε σχέση με το 2017, η δια θαλάσσης κίνηση αυξήθηκε το 2018 κατά 1,6%, με τον συνολικό όγκο των εμπορευμάτων, τα οποία διακινήθηκαν, να είναι κατά 61 φορές μεγαλύτερος σε σχέση με τις αεροπορικές μεταφορές.

Οι θαλάσσιες μεταφορές στη Γερμανία έπονται των οδικών και των σιδηροδρομικών μεταφορών, με το συνολικό όγκο των διακινηθέντων εμπορευμάτων να φτάνει τα 300 εκατομμύρια τόνους. Συγκριτικά, οι οδικές μεταφορές εξυπηρέτησαν την διακίνηση 3,7 δις τόνων εμπορευματικών αγαθών (άνοδος 2% σε σχέση με το 2017), ενώ μέσω των σιδηροδρόμων διακινήθηκαν 400 εκατ. τόνοι αγαθών. Τέλος, οι ποτάμιες μεταφορές εξυπηρέτησαν 198 εκατ. τόνους.

Στην έκθεση γίνεται αναφορά και σε άλλα κρίσιμα ζητήματα τόσο για την γερμανική όσο και για την διεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία. Συγκεκριμένα, σημειώνεται η πεποίθηση της γερμανικής κυβέρνησης ότι το φαινόμενο της πειρατείας στα διεθνή ύδατα βαίνει σταθερά μειούμενο τα τελευταία χρόνια, ενώ δίνεται βαρύτητα και στη συμμετοχή του γερμανικού πολεμικού ναυτικού στις θαλάσσιες επιχειρήσεις επιτήρησης στο Κέρας της Αφρικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2018 μόνο δύο περιστατικά πειρατείας καταγράφηκαν στην περιοχή.

Φωτό: Moerschy/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.