Παθήματα-μαθήματα για την Hapag-Lloyd

Παθήματα-μαθήματα για την Hapag-Lloyd

239
Παθήματα-μαθήματα για την Hapag-Lloyd

Eίναι γεγονός ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του 2019 δεν είναι λίγα τα ατυχήματα σε πλοία και δη σε containerships, που σχετίζονται με την ασφάλειά τους.

Πιο συγκεκριμένα, στα τέλη Μαΐου  το containership «KMTC Hongkong Co» τυλίχθηκε στις φλόγες κατά τη διάρκεια φόρτωσης φορτίου που περιελάμβανε και χημικά στο λιμάνι Λαέμ Τσαμπάνγκ ανατολικά της Ταϊλάνδης. Aναμφίβολα το έτος μπήκε με το αριστερό και για τηνHapag-Lloyd, καθώς στις 3 Ιανουαρίου ξέσπασε πυρκαγιά στο υπό διαχείριση πλοίο της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Yantian Express». Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας η πυρκαγιά ξεκίνησε από ένα εμπορευματοκιβώτιο στο κατάστρωμα του πλοίου και γρήγορα επεκτάθηκε και σε άλλα εμπορευματοκιβώτια ενόσω αυτό έπλεε από το λιμένα του Κολόμπο στη Σρι Λάνκα προς το Χάλιφαξ του Καναδά.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, η γερμανική εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, αποκάλυψε πρόσφατα τα πλάνα της για την επιβολή χρηματικού προστίμου $15.000/container για τους ναυλωτές που δεν δηλώνουν το είδος του φορτίου τους.

Το μέτρο αυτό αναμένεται να έχει ισχύ από τις 15 Σεπτεμβρίου και κινείται στην κατεύθυνση της «ασφαλής λειτουργίας εν πλω». Ουσιαστικά η Hapag-Lloyd θέτει προ των ευθυνών τους ναυλωτές που δεν δηλώνουν ή δηλώνουν ψευδώς το φορτίο τους, κάτι που θέτει σε κίνδυνο τόσο τα πληρώματα όσο και το ίδιο το πλοίο αλλά και τα άλλα φορτία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.