Πρόστιμο-μαμούθ στην Κ Line

Πρόστιμο-μαμούθ στην Κ Line

400
Πρόστιμο-μαμούθ στην Κ Line

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Aυστραλίας επέβαλε πρόστιμο στην εταιρεία Kawasaki Kisen Kaisha Ltd (K Line), μία από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες παγκοσμίως, για την φερόμενη ανάμειξή της σε δημιουργία καρτέλ με σκοπό τον αθέμιτο έλεγχο των τιμών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Aυστραλίας ο ιαπωνικός κολοσσός θα κληθεί να καταβάλει στις αρμόδιες Αρχές το χρηματικό πρόστιμο ύψους $23,5 εκατ. Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες το ποσό είναι το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει ποτέ επιβληθεί μέχρι σήμερα σε εταιρεία η οποία διαπιστώνεται ότι παραβαίνει τη σχετική νομοθεσία  περί προστασίας του ανταγωνισμού της Αυστραλίας. Σύμφωνα με το Reuters, η K Line φέρεται να συμμετείχε σε καρτέλ με άλλες ναυτιλιακές εταιρείες για τη διαμόρφωση μονοπωλιακών συνθηκών αναφορικά με τη μεταφορά οχημάτων προς την Αυστραλία μεταξύ των ετών 2009 και 2012.

Τέλος να σημειωθεί ότι πρόκειται για την δεύτερη ιαπωνική εταιρεία, στην οποία η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Aυστραλίας επιβάλλει πρόστιμο για τη συμμετοχή της σε καρτέλ καθώς το 2017 η  Nippon Yusen Kabushiki Kaisha κλήθηκε από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας να καταβάλει πρόστιμο ύψους $20 εκατ.

Φωτό: kline.jp.co

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.