Οι ινδικές εισαγωγές αργού «φιλί ζωής» για την Βενεζουέλα

Οι ινδικές εισαγωγές αργού «φιλί ζωής» για την Βενεζουέλα

105
Οι ινδικές εισαγωγές αργού «φιλί ζωής» για την Βενεζουέλα

Οι εισαγωγές πετρελαίου της Ινδίας από την Βενεζουέλα ανήλθαν σε 475.200 βαρέλια/ημέρα τον περασμένο Ιούνιο. Πρόκειται για υπερδιπλασιασμό των εισαγωγών συγκριτικά με τον Μάιο του 2019, ενώ και τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 21 μηνών.

Τα υψηλά επίπεδα εισαγωγών πετρελαίου από την Βενεζουέλα οφείλονται κυρίως στις μαζικές εισαγωγές τον περασμένο Ιούνιο σε ινδικούς λιμένες, έπειτα από τις σημαντικές καθυστερήσεις στις παραδόσεις που είχαν σημειωθεί τους προηγούμενους μήνες.

Οι αμερικανικές κυρώσεις στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Βενεζουέλας, PDVSA, έχουν απομακρύνει σημαντικό αριθμό πελατών της τελευταίας, αφήνοντας πετρελαϊκά αποθέματα μόνο για διυλιστήρια πετρελαίου.

Τα ινδικά διυλιστήρια πετρελαίου Reliance Industries και Nayara Energy, με τα τελευταία να αποτελούν θυγατρική εταιρεία της ρωσικής Rosneft, αποτελούν τους μόνους Ινδούς αγοραστές πετρελαίου από την Βενεζουέλα. Να σημειωθεί ότι τα ινδικά διυλιστήρια εκτός από την PDVSA αγοράζουν αργό Βενεζουέλας και μέσω της Rosneft, καθώς Ρωσία και Βενεζουέλα έχουν έρθει σε συμφωνία προκειμένου η δεύτερη να μπορέσει να αποπληρώσει το δάνειο ύψους $16 δις, που έχει λάβει από την πρώτη, μέσα από την δωρεάν αποστολή πετρελαίου.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.