H μεθανόλη ως καύσιμο δίχρονων κινητήρων πλοίων

H μεθανόλη ως καύσιμο δίχρονων κινητήρων πλοίων

496
H μεθανόλη ως καύσιμο δίχρονων κινητήρων πλοίων

Η σουηδική εταιρεία διαχείρισης πλοίων Marinvest ανακοίνωσε ότι τα πλοία «Mari Jone» και «Mari Boyle» του στόλου της, δύο από τα πρώτα πλοία τα οποία εξοπλίστηκαν με τους κινητήρες διπλού καυσίμου ME-LGI (-Liquid Gas Injection Methanol) της MAN οι οποίοι χρησιμοποιούν μεθανόλη ως καύσιμο, συμπλήρωσαν το καθένα 10.000 ώρες λειτουργίας χρησιμοποιώντας το εν λόγω εναλλακτικό καύσιμο. Επιπλέον, η εταιρεία αναφέρει ότι συνδυαστικά τα πλοία του στόλου της που διαθέτουν τους κινητήρες ME-LGI έχουν ξεπεράσει συνολικά τις 50.000 ώρες λειτουργίας χρησιμοποιώντας μεθανόλη ως καύσιμο.

Τα δύο δεξαμενόπλοια μεταφοράς μεθανόλης επιχειρούν παγκοσμίως για λογαριασμό της Waterfront Shipping, παρέχοντας αδιάκοπη ροή μεθανόλης μεταξύ των τερματικών σταθμών αποθήκευσης και των εγκαταστάσεων των πελατών.

Ο René Sejer Laursen, Sales & Promotion Manager της MAN Energy Solutions ανέφερε: «Όταν εισαγάγαμε τη μεθανόλη ως καύσιμο δίχρονων κινητήρων πλοίων, ένα από τα αρχικά προβλήματα που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε ήταν εκείνο της λίπανσης των χιτωνίων λόγω της δυνητικά διαβρωτικής συμπεριφοράς της μεθανόλης. Ωστόσο, η εμπειρία που αποκτήθηκε μετά από 50.000 ώρες συνολικής λειτουργίας εξάλειψε όλα αυτά τα προβλήματα και οι κινητήρες ME-LGI λειτουργούν πλέον ομαλά χωρίς προβλήματα συντήρησης. Στην πραγματικότητα, παρουσιάζουν και μια βελτίωση στην απόδοση των καυσίμων».

Φωτό: MAN Energy Solutions

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.