Ανησυχία για ομηρίες ναυτικών στις θάλασσες της Ασίας

Ανησυχία για ομηρίες ναυτικών στις θάλασσες της Ασίας

420
Ανησυχία για ομηρίες ναυτικών στις θάλασσες της Ασίας

Αύξηση κατά 60% έχει καταγραφεί στις επιθέσεις εναντίον πλοίων στα Στενά της Σιγκαπούρης και της Μαλάκκα το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ έντονος είναι και ο φόβος για ομηρίες ναυτικών στις θάλασσες Suluκαι Celebes, σύμφωνα με την ReCaap.

Οι ανησυχίες για ομηρίες ναυτικών έχουν γίνει εντονότερες ιδιαίτερα όταν τον περασμένο Ιούνιο καταγράφηκε περιστατικό ομηρίας εννέα μελών πληρώματος από πλοίο που έπλεε στην θάλασσα της Sulu.

Το γεγονός αυτό φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη λήψης μέτρων που θα διασφαλίζουν τα πλοία αλλά και τους ναυτικούς.

Τα Στενά της Σιγκαπούρης αποτελούν μία από τις πιο πολυσύχναστες θαλάσσιες οδούς παγκοσμίως, με αποτέλεσμα να μην είναι λίγες οι φορές που εκδηλώνονται και περιστατικά επιθέσεων εναντίον πλοίων.

Παρά την αύξηση των επιθέσεων σε πλοία στην περιοχή των Στενών της Σιγκαπούρης και της Μαλάκκα, αξίζει να σημειωθεί ότι ευρύτερα στην περιοχή της ανατ. Ασίας τα συγκεκριμένα περιστατικά έχουν σημειώσει πτώση κατά 32% το πρώτο εξάμηνο του 2019, συγκριτικά με πέρυσι.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.