Από ρεκόρ σε ρεκόρ το Ρότερνταμ

Από ρεκόρ σε ρεκόρ το Ρότερνταμ

242
Από ρεκόρ σε ρεκόρ το Ρότερνταμ

Το πρώτο εξάμηνο του 2019 έφερε πολλά χαμόγελα στο Ρότερνταμ, καθώς σημειώθηκε άνοδος-ρεκόρ στην εμπορευματική του κίνηση.

Πιο συγκεκριμένα, μέσω του ολλανδικού λιμένα διακινήθηκαν 240,7 εκατ. τόνοι εμπορευματικών φορτίων, 3,4% περισσότεροι σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2018. Αντίστοιχα, στα εμπορευματοκιβώτια η αύξηση έφτασε το 6,4%, φτάνοντας τα 7,5 εκατ. TEUs. Οι αυξημένες εισαγωγές και ο όγκος των διακινηθέντων φορτίων συνέβαλαν στην επίτευξη αριθμών-ρεκόρ για το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό λιμάνι. Η βελτίωση των μεγεθών αποτυπώθηκε και στα αυξημένα έσοδα τα οποία έφτασαν τα 357,8 εκατ. ευρώ.

Το υγρό φορτίο εμφάνισε άνοδο (+2,8% στο αργό πετρέλαιο, +94% στα LNG), εξαιτίας μεγαλύτερων εισαγωγών από τις ΗΠΑ προς την Ευρώπη. Αντίθετα, μειωμένους όγκους παρουσίασαν τα ορυκτέλαια (-5,8%) και τα χύδην αγροτικά προϊόντα (-7,2%).

Ο CEO της εταιρείας διαχείρισης του λιμανιού του Ρότερνταμ Allard Castelein εστιάστηκε, πέραν της θετικής εικόνας των οικονομικών αποτελεσμάτων, «στη συνέχιση των επενδύσεων του λιμένα, τόσο σε επίπεδα υποδομών όσο και στις ψηφιακές λύσεις για το εμπόριο και τα logistics».

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.