Ούριος άνεμος στα «πανιά» της Fincantieri

Ούριος άνεμος στα «πανιά» της Fincantieri

110
Ούριος άνεμος στα «πανιά» της Fincantieri

Σημαντικά κέρδη παρουσίασε η ιταλική Fincantieri ανακοινώνοντας τα εξαμηνιαία οικονομικά της αποτελέσματα.

Πιο συγκεκριμένα, ο ιταλικός ναυπηγικός όμιλος κατέγραψε έσοδα 2,837 δις ευρώ, αυξημένα κατά 12% σε σχέση με το Α΄ εξάμηνο του 2018, ενώ τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) εμφάνισαν και αυτά άνοδο κατά 17%, φτάνοντας τα 215 εκατ. ευρώ.

Οι παραγγελίες ναυπήγησης έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ σε εξαμηνιαία βάση, αγγίζοντας τα 6,6 δις ευρώ, με την εταιρεία να υπογράφει συμβόλαια κατασκευής 15 πλοίων. Από τις προαναφερθείσες παραγγελίες οι 11 αφορούν σε ναυπήγηση κρουαζιεροπλοίων από πέντε διαφορετικές εταιρείες (Oceania, Regent Seven Seas, Viking, MSC, Princess), ενώ μία εκ των παραγγελιών αφορά σε ναυπήγηση πλοίου του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.

Οι συνολικές παραγγελίες της εταιρείας αγγίζουν σε αξία τα 33,1 δις δολάρια και αφορούν σε ναυπήγηση 108 πλοίων, εκ των οποίων τα 98 αναμένεται να παραδοθούν έως το 2027. Σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ο αριθμός των νέων παραγγελιών εμφανίζεται αυξημένος κατά 34%.

Οι παραδόσεις νέων πλοίων για το Α΄ εξάμηνο του 2019 ανήλθαν σε 15 πλοία, εκ των οποίων 5 κρουαζιερόπλοια και 2 πλοία για λογαριασμό του ιταλικού πολεμικού ναυτικού, στο πλαίσιο συμφωνίας ανανέωσης του ιταλικού πολεμικού στόλου.

Με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fincantieri, Giuseppe Bono, εξέφρασε την ικανοποίησή του εστιαζόμενος στο γεγονός ότι «το πρώτο εξάμηνο του 2019 ήταν το έβδομο συνεχόμενο εξάμηνο ανάπτυξης για την εταιρεία, με τις παραγγελίες να μην έχουν προηγούμενο». Ο ίδιος αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη «για μεγαλύτερο βαθμό προστασίας του περιβάλλοντος και της παγκόσμιας κληρονομιάς προκειμένου να προστατέψουμε τόσο εμάς όσο και τις μελλοντικές γενιές».

Φωτό: www.fincantieri.com/en

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.