Ισχυροποιείται ο νέος δρόμος του μεταξιού

Ισχυροποιείται ο νέος δρόμος του μεταξιού

84
Ισχυροποιείται ο νέος δρόμος του μεταξιού

Η κυβέρνηση της Κίνας υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία με δεκαοκτώ χώρες της Μ. Ανατολής και της Β. Αφρικής προκειμένου να εισέλθουν στον Νέο Δρόμο του Μεταξιού.

Συγκεκριμένα, ενδιαφέρον να συμμετέχουν στην εν λόγω φιλόδοξη πρωτοβουλία της Κίνας εξέφρασαν, μεταξύ άλλων, η Σαουδική Αραβία, η Υεμένη, η Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ομάν, το Κουβέιτ, το Κατάρ, η Αίγυπτος, η Αλγερία, το Σουδάν, το Μαρόκο, η Λιβύη, η Σομαλία και η Τυνησία.

Ο υπουργός Εμπορίου της Κίνας, Qian Keming, επεσήμανε ότι ανοίγονται νέες προοπτικές για την προώθηση του Νέου Δρόμου του Μεταξιού μέσα από την ενίσχυση των σχέσεων της Κίνας με τις χώρες της Μ. Ανατολής και Β. Αφρικής σε τομείς που αφορούν λιμένες, σιδηροδρομικές μεταφορές, τηλεπικοινωνίες και ενέργεια.

Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια του 2018 το διμερές εμπόριο μεταξύ της Κίνας και των δεκαοκτών παραπάνω χωρών ανήλθε σε $244,3 δις, αύξηση κατά 28% σε σχέση με το 2017.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.