SOS εκπέμπει η Ευρώπη λόγω ξηρασίας

SOS εκπέμπει η Ευρώπη λόγω ξηρασίας

123
SOS εκπέμπει η Ευρώπη λόγω ξηρασίας

Η Γαλλία αναμένεται να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την άμεση καταβολή 1 δις ευρώ, υπό μορφή επιδοτήσεων, με σκοπό την υποστήριξη των παραγωγών, οι οποίοι πλήττονται από τη ξηρασία, σημείωσε σε δηλώσεις του ο Γάλλος υπουργός Γεωργίας, Didier Guillaume.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην Γαλλία την τρέχουσα εβδομάδα θα παρατείνουν την ξηρασία που πλήττει τις καλλιέργειες σιτηρών.

Ειδικότερα, ο Didier Guillaume, ανέφερε σε μέσα της χώρας του ότι η βοήθεια της Κομισιόν είναι απαραίτητη για τους εγχώριους παραγωγούς αυτές τις δύσκολες ώρες, ειδικότερα για αυτούς που καλούνται να αναζητήσουν τροφές για τα ζώα τους.

Συνήθως το 50% της οικονομικής βοήθειας από πλευράς ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική) καταβάλλεται στους γεωργούς στα μέσα Οκτωβρίου, με τον Γάλλο υπουργό να σημειώνει, ωστόσο, ότι θα ζητήσει από την ΕΕ να αυξήσει το ποσοστό αυτό σε 60-70% έως τις 16 Οκτωβρίου.

Τέλος, σημειώνεται ότι η Γαλλία αποτελεί την περισσότερο ευνοημένη από την θέσπιση της ΚΑΠ χώρα, καθώς κάθε χρόνο λαμβάνει ως οικονομική βοήθεια περίπου 9 δις ευρώ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.