«Όχι» λέει το Πεκίνο στα open loop scrubbers

«Όχι» λέει το Πεκίνο στα open loop scrubbers

438
«Όχι» λέει το Πεκίνο στα open loop scrubbers

Οι αρχές της Κίνας εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να επεκτείνουν την απαγόρευση απόρριψης των καταλοίπων από scrubbers ανοικτού βρόχου (open loop) σε πρόσθετες θαλάσσιες περιοχές.

Όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά μέσα, η νέα απαγόρευση από μέρους της Maritime Safety Administration της Κίνας (MSA) αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2020 και θα αφορά σε απαγόρευση απόρριψης λυμάτων από open loop scrubbers σε περισσότερες παράκτιες περιοχές από αυτές που έχουν ήδη οριστεί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με προσχέδιο της MSA, το οποίο ήρθε στην δημοσιότητα με ημερομηνία 22 Ιουλίου, σχεδιάζεται να επεκταθεί η απαγόρευση σε όλες τις παράκτιες θαλάσσιες περιοχές, σε ακτίνα 12 ναυτικών μιλίων (22,22 χλμ), καθώς και σε περιοχές κοντά στη νησιωτική επαρχία της Χαϊνάν.

Να σημειωθεί ότι η Κίνα από τον περασμένο Ιανουάριο είχε επιβάλλει περιορισμούς στις απορρίψεις καταλοίπων από open loop scrubbers σε κομβικές θαλάσσιες περιοχές ελέγχου εκπομπών ρύπων, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται το κύριο κανάλι του ποταμού Γιανγκτσέ, ο ποταμός Ξιγιάνγκ, η θαλάσσια περιοχή του Μποχάι, καθώς και σειρά λιμένων στην κινεζική ακτογραμμή.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.