Με σπασμένα τα φρένα η βιομηχανία χάλυβα

Με σπασμένα τα φρένα η βιομηχανία χάλυβα

82
Με σπασμένα τα φρένα η βιομηχανία χάλυβα

Πρόσφατα η Διεθνής Ένωση Χάλυβα εξέδωσε μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για την πορεία της βιομηχανίας έως και το 2018, ενώ παρουσιάστηκαν και εκτιμήσεις για το πως θα διαμορφωθούν οι τάσεις μεσοπρόθεσμα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Edwin Basson, Διευθυντής της Ένωσης, τόνισε ότι η βιομηχανία χάλυβα παραμένει στην καρδιά της παγκόσμιας ανάπτυξης με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για παγκόσμια ζήτηση για χάλυβα, η οποία θα συνεχίσει να αυξάνεται τόσο το 2019 όσο και το 2020 αλλά με μικρότερο ρυθμό λόγω της επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας. Σε συνεργασία με τον Όμιλο ποσοτικών αναλύσεων Oxford Economics, η Ένωση ανέπτυξε ένα οικονομικό μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο το 2017 η βιομηχανία χάλυβα δημιούργησε προστιθέμενη αξία ύψους $500 εκατ.

Σύμφωνα με τα παρακάτω γραφήματα, η παγκόσμια παραγωγή ακατέργαστου χάλυβα αυξήθηκε από τους 189 εκατ. τόνους το 1950 στους 1.808 εκατ. τόνους το 2018. Σε ό,τι αφορά τις κορυφαίες παραγωγούς-χώρες το 2018, η Κίνα διατήρησε την πρωτοκαθεδρία της, με την παραγωγή της να ανέρχεται στους 928,3 εκατ. τόνους, ενώ ακολούθησαν Ινδία (106,5 εκατ. τόνους) και Ιαπωνία (104,3εκατ. τόνους).στεελ

 

στεελ 1

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.